به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شعبده شوم رادیو گفت و گو با موضوع بررسی ادیان نوظهور و فرقه انحرافی هندوئیسم، با حضور منصوره مرادی دکترای حقوق تطبیقی زنان از دانشگاه ادیان و مذاهب و جعفر احمدی استاد دانشگاه و دبیر پژوهش مرکز مجازی موسسه امام خمینی(ره) روی آنتن رفت.
در این برنامه دکتر جعفر احمدی با اشاره به کتاب رامایانا، گفت: کتاب رامایانا موضوعی بسیار دراماتیک دارد، به طوری که فیلم و انیمیشن هایی در سال 2008 میلادی بر اساس این رمان ساخته شد.
وی همچنین در ادامه افزود: کتاب رامایانا در مورد انسان نیست، بلکه در مورد خدا و یا خدایانی است که به شکل انسان تجلی پیدا کرده اند که بر اساس شخصیت اوتار هفتم در ویشنو شکل گرفته است.
دبیر پژوهش مرکز مجازی موسسه امام خمینی(ره) با بیان این که داستان رمان رامایانه داستان جذاب و پرکششی است، اظهار داشت: در آیین هندو جشن هایی وجود دارند که به خاطر شخصیت های کتاب رامایانا برگزار می شوند.
وی با اشاره به جشن دیوالی در هندوستان، خاطر نشان کرد: جشن دیوالی بر اساس داستان بازگشت رام و سیتا شکل گرفته است که به صورت پیروزمندانه تعادل را به جهان بازگرداننده و بر تخت پادشاهی می نشینند.
جعفر احمدی همچنین در ادامه اضافه کرد: جشن دیوالی یک جشن عبادی است، به طوری که جنبه ی الوهیت داشته و مورد پرستش است؛ در حالی که بسیاری از مردم گمان می کنند که این جشن، جشنی شادی محور است.
در ادامه ی برنامه دکتر منصوره مرادی با بیان این که اصل آیین هندو بر تذهیب نفس و ریاضت بنا شده است، گفت: فلسفه ی یوگا همواره بر اساس موضوع ریاضت و ریاضت کشی تنظیم شده است.
وی با بیان این که یوگا ریاضتی از نوع مدیتیشن است، اظهار داشت: یوگا در بسیاری از ادیان هند بیانگر نوعی از سبک زندگی است، به طوری که مبنای آن در پرهیز از لذایذ برای تزکیه نفس است.
این دکترای حقوق تطبیقی زنان با بیان این که دانش یوگا، دانش عمل و عکس العمل است، عنوان کرد: دانش یوگا روش ساده روانی و فیزیولوژیکی است که انسان بعد از مدتی با انجام دادن آن از دایره ی علت و معلولی بیرون آمده و اختیارات و رفتارهای خویش را تحت کنترل می گیرد.
وی همچنین در ادامه افزود: به عقیده ی هندویان دستیابی به حقیقت و اتحاد با خدای توانا فقط از طریق یوگا صورت می گیرد، چرا که این کار ریاضت های بسیار سختی را در بطن خود دارد.
منصوره مرادی با اشاره به برخی ویژگی های یوگا، عنوان کرد: انسان از طریق یوگا می تواند دم و بازدم خود را کاهش داده و در طول سالیان زیاد به مراحل بالاتری می رسد، به طوری که بتواند در طول سال فقط چند بار دم یا بازدم داشته باشد.
وی همچنین در ادامه افزود: بر اساس تحقیقات برخی از محققان فرانسوی اثبات شده است که انسان می تواند از طریق عمل یوگا بر تمامی اعمال و رفتار خود احاطه داشته و از دایره علت و معلولی بیرون آید.
نظر شما